• Café Grua

  Café Grua er en familiedrevet restaurant med hovedfokus på pizza bakt i stenovn.

  Restauranten åpnet i 2012 på Landfalløya, og flyttet til Brodahls Gummivarefabrikk våren 2016. Flyttingen ble feiret med en helt ny ovn fra Italia.

  I tillegg til italiensk pizza serverer de også eget øl produsert av mikrobryggeriet til Aass Bryggeri. Ølet er spesialprodusert for å passe til pizzaen, og det blir kun servert på Café Grua.

  Åpningstidene er mandag-lørdag 11-21 og søndag 12-21

 • Nina Holtan Photography

  Nina Holtan har jobbet som fotograf siden 2008, og jobber innenfor sjangrene portrett, reportasje/dokumentar og lager fotografier som gjenskaper situasjoner og stemninger. Hun har hele verden som sitt studio og har alt fra gorillaer i Uganda til stemningsfylte konserter og bryllup i fjellheimen i sin portfolio.

  For tiden holder hun på med et bokprosjekt om drammensere, der hun ønsker å beskrive Drammens identitet gjennom de ulike nasjonalitetene som er representert i byen. Parallelt med prosjektet tar hun også på seg forskjellige oppdrag, så om du trenger portretter eller ønsker noe dokumentert, ta gjerne kontakt.

  Fotograf Nina Holtan

  http://www.ninaholtan.com
  940 36 966
  photography@ninaholtan.com

 • Lysvold Design

  Lysvold Design blir drevet av Anne Bækken Nilsen og er et lite grafisk firma med over 15 års erfaring i bransjen. Det er et fleksibelt firma som utfører jobben raskt, effektivt og med god kvalitet.

  Anne er utdannet innenfor visuell kommunikasjon og hadde læretid som typograf. Etter endt utdannelse har hun jobbet både som typograf og grafisk designer før hun startet Lysvold Design i 2003.

  Lysvold Design tilbyr blant annet disse tjenestene: – Logo og profil – Visittkort og merkantile trykksaker – Årsrapporter – Bokdesign – Tidsskriftdesign – Brosjyrer – Reklamemateriell – Webdesign

  For Lysvold Design er et nært og målrettet samarbeid med kundene alltid i fokus.

  Lysvold Design Anne Bækken Nilsen

  http://www.lysvold.no
  92264132
  anne@lysvold.no

 • The Scenic Route

  Ingerid Møller har en bachelor fra Falmouth College of arts og en mastergrad fra Kingston University, begge i Illustration and Animation.

  Hun var ferdig med utdannelsen i 2004 og flyttet deretter til Bergen. Her arbeidet hun som frilanser ved siden av andre jobber. Med faste oppdrag fra blant annet Drammens Tidene, Bergens Tidene, Smallfilm, Norsk Ukeblad og Alligatorfilm har hun opparbeidet seg en høy kompetanse innen flere felt. På kundelisten er også People Management Magazine og NSCPP (National Society for the Prevention of Cruelty against Children). Ingerid har i tillegg jobbet som illustratør for en arkeologisk utgravning og for Natural History Museum of London, og har bodd i jungelen i Belize i to perioder.

  Ingerid tar på seg oppdrag innen avisillustrasjoner, storyboards, branding, arkeologisk illustrasjon og barnebøker, og er åpen for små og store utfordringer også innenfor andre sjangere. I tillegg er hun behjelpelig med både språkvask og estetisk vask.

 • Askhov Design

  Askhov design er et kreativt mikrobyrå med lang erfaring fra både store og små kunder.

  Erlend Askhov jobber med bokdesign, redaksjonell design både på papir og brett, visuelle profiler og pakningsdesign.

 • Braign – Tom Atle Bordevik

  Braign består av Tom Atle Bordevik og en liten gruppe freelance samarbeidspartnere. Tom Atle startet sin karriere innen grafisk design da han tok på seg oppgaven om å lage en klatreguide for Drammen og omegn. Dette vekket interessen, og ledet til flere bokutgivelser og en bachelorstudie i visuell kommunikasjon. Braign ble startet opp i 2009 og leverer tjenester innenfor grafisk design, alt fra logodesign til implementering av visuelle profiler over alle kommunikasjonsflater.

  Under studiene ble Tom Atle invitert til å være én av syv fotografer som tolket Drammen på sin måte. Resultatet ble en 24 siders brosjyre som ble distribuert i Drammens Tidende og VG. Dette førte til flere oppdrag, og i dag leverer han også fototjenester og mindre filmoppdrag.

  En av samarbeidsparterne til Braign er Solo Førland. Sammen lagde de et filmprosjekt for Norges Parkinsonforbud ved navn ”Parkinsons skjulte kamera”.

  Et annet prosjekt fra Braign er Visit Skrim. Her har Tom Atle hatt både visuelt og redaksjonelt ansvar, og har blant annet stilt med en ny visuell profil, ny strategi og nytt fotomateriale.

  Tom Atle Bordevik - Braign

  http://www.braign.no
  http://www.bordevik.no
  456 62 228
  tomatle@bordevik.no

 • INTARK AS

  INTARK eies og drives av Ine Elisabeth Bangås, som er utdannet med mastergrad i interiørarkitektur fra Kunsthøgskolen i Oslo og har over 10 års erfaring fra å drive egen praksis.

  Ine arbeider primært innenfor hotell, kontor og bolig, og har utført oppdrag for bl.a. Scandic Hotels, Nordic Choice Hotels, Utenriksdepartementet, Konsulentselskapet Enso og Handelshøyskolen BI.

  Blant tjenestene som tilbys er:
  Konseptutvikling, utforming av planløsninger og belysningsplaner, valg av materialer, farger og produkter, samt møbeldesign og design av spesialinnredninger.

  Våre samarbeidspartnere bistår med levering av møblering og belysning, produksjon av spesialinnredninger og bygging på stedet, slik at ditt prosjekt kan realiseres på best mulig måte.

  Intark AS er et lite designkontor med fokus på høy kvalitet.

  INTARK AS

  https://www.intark.no
  452 90 932
  ine@intark.no

 • Østafjelske Kompetansesenter for musikk (ØKS)

  ØKS er et senter som jobber for kompetanseheving og profesjonalisering av hele musikkbransjen. Dette gjør de ved å arrangere kurs, workshops, seminarer og rådgivning. De jobber også kulturpolitisk for å fremme musikkbransjens ramme- og interessevilkår.

  ØKS er et av syv slike sentre i Norge, og dekker Buskerud og Vestfold.

   

  Østafjellske Kompetansesenter for Rytmisk Musikk

  http://www.ostafjelske.no
  post@ostafjelske.no

 • Galleri Athene

  Galleri Athene åpnet dørene i 2003 og er i dag et av Norges største privateide gallerier med hundre lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere i fast utvalg.
  Med 11 separatutstillinger i året og eget profesjonelt rammeverksted kan Lars Holst-Larsen tilby deg kvalitet, kunnskap og mangfold.

  Galleri Athene Lars Holst-Larsen

  galleriathene@yahoo.no

 • Gummibaren

  Drammen har 70.000 innbyggere, og det er behov for mange barer og møtesteder – Gummibaren er et av de. Åpent for alle fra 12 til 12. I hjertet av Brodahls Gummivarefabrik, stedet der alle som ferdes i og rundt bygget møtes for en kaffe eller en øl. Et sted der folk kommer og hygger seg, alene eller med andre, i helgene eller etter arbeidsdagen. Noen ganger i arbeidstiden, for møter eller et miljøskifte.

  Åpent hver dag fra tolv til tolv, noen ganger lenger. Muligheter for lokalleie, møter og arrangementer for kultur- og næringsliv.

  Tre gubber med årelang barerfaring tilbyr godt øl fra lokale bryggerier, gode husets viner, mye godt brennevin i hyllene, og gode og spennende alkholfrie alternativer. Alt fra saft til Pjolter og Caipirinha. En bar som utvikler seg og lever i takt med og for gjestene.

  Gummibaren AS

 • Dagsavisen Fremtiden

  I annenetasje med utsikt utover Grønland sitter Dagsavisen Fremtidens redaksjon. Her produseres daglig de lokale sidene til Drammens nummer to-avis, som Dagsavisen vekket til live igjen i 2013. Avisa ble pioner for liknende soneutgaver i Moss (Dagsavisen Moss Dagblad, etabl. 2014) og Stavanger (Dagsavisen Rogalands Avis, etabl. 2015).

  Global, nasjonal og lokal er mottoet når Dagsavisen Fremtiden pakker utenriks-, innenriks- og riksdekkende kulturjournalistikk sammen med nære nyheter, drammenspolitikk og lokal sport og kultur til et realt kinderegg. Perfekt for deg som har hjem og hjerte i Drammen, men også har blikk for en bredere horisont.

  Redaksjonen:
  Journalist:
  Erlend Kjernli: 997 78 054
  Elisabeth Helgeland Wold:  408 65 050
  Pernille Vestengen: 915 67 262
  Reportasjeleder:
  Katrine Strøm: 950 74 448

 • Muno

  Muno er Norges fremste tilbyder av musikkundervisning og finnes i de fleste byer og tettsteder i Norge. De har et bredt musikkskoletilbud tilpasset barn, ungdom og voksne som ønsker å utvikle seg selv eller berike livet sitt med musikk. Musikkskolen har ingen øvre eller nedre grense på nivå eller alder, elevene blir tatt imot med fokus på at individet skal få utvikle seg gjennom egne ambisjoner og forutsetninger.

  Ved avdelingen i Drammen kan du, i tillegg til å lære og spille et instrument, også få muligheten til å spille sammen med andre, starte band og å bygge erfaring fra å spille konserter, blant annet på Union Scene. Alt i samråd med profesjonelle musikere.

  Musikkundervisningen Norge AS

  http://www.muno.no
  920 11 622
  post@muno.no

 • Sivilarkitekt MNAL Peder Blindheim AS

  Peder Blindheim driver firmaet Sivilarkitekt MNAL Peder Blindheim AS. Han tok diplom ved Arkitekthøgskolen i Oslo i 1984 og drev arkitektfirmaet Arko AS sammen med to andre arkitekter frem til 1991. Siden 1991 har han drevet egen praksis.

  Han tar på seg oppdrag med hovedvekt på nye eneboliger og hytter, samt tilbygg og endring av eksisterende boliger for privatpersoner. Blindheim har samarbeid med interiørarkitekt, som også sitter i samme kontorfellesskap.


  Sivilarkitekt MNAL Peder Blindheim AS

  901 19 510
  pederbli@online.no

 • Solo Førland AS

  Kommunikasjonsrådgiver Jon Martin Førland har jobbet innen kommunikasjonsfeltet siden 1996, fra 2007 til 2012 som kommunikasjonssjef i fadderorganisasjonen Plan Norge.

  Jon Martin rådgir oppdragsgivere som ønsker å få sving på kommunikasjonsarbeidet, og er spesielt god på engasjerende kommunikasjonstiltak. Med en lang strategisk og praktisk erfaring fra profilering, events, kampanjer, lanseringer og andre PR- og kommunikasjonstiltak kan han bidra med alt fra noen timers råd og sparring, til strategi og gjennomføring av større kommunikasjonsprosjekter.

  Solo Førland tar oppdrag på prosjekt- og fast basis. Han har et langsiktig samarbeid med Medvind Eventbyrå som rådgiver på opplevelseskommunikasjon for deres oppdragsgivere, blant annet Norges Forskningsråd.

  Solo Førland samarbeider tett med andre foretak på Brodahls Gummivarefabrik. Han har blant annet sammen med Braign skapt konseptet ”Parkinsons skjulte kamera” for Norges Parkinsonforbund.

  Solo Førland AS

  479 00 915
  jonmartinforland@gmail.com

 • Frank Sveen

  Frank Sveen tilbyr tjenester innenfor fagområdet visuell kommunikasjon. Han har 25 års erfaring fra bransjen.

  I sin egen praksis jobber han for det meste med web-baserte medier, webutvikling og design, og han har også stor kunnskap innen papirbasert media. I tillegg påtar han seg fotooppdrag dersom kunden har behov for det.

  Tidligere har han drevet med kompetanseheving og konsulentvirksomhet i grafisk bransje. Han har også undervist på Westerdals Oslo ACT.

  En nysgjerrig natur kombinert med faglig allsidighet gjør ham til en interessant samarbeidspartner for både små og store oppdrag.

  F. Sveen Grafiske og Digitale Tjenester

  http://www.f-sveen.no
  41519573
  frank@f-sveen.no

 • Glasshytta

  Siden 1980 har Kari Ulleberg og Maud Forsblad blåst glass og drevet verksted sammen. De begynte med egen glasshytte på Berger i Vestfold, og åpnet Glasshytta på Union i 2006.

  Sammen lager de bruksrettet kunsthåndverk; glass som har en plass i hverdagen, vaser som blir fylt med blomster igjen og igjen, lysestaker som skaper stemning på kvelden. Produkter som kan brukes til alle anledninger.

  Verkstedet har en god atmosfære med varme ovner, en nydelig butikk og en levende arbeidsplass – åpent for alle.

  Kari Ulleberg Glass AS

  http://www.glasshyttaunion.no
  32 83 94 90
  glasshyt@online.no

 • Akrobat AS

  Akrobat er et alternativ til de større reklamebyråene der selv små kunder skal føle seg store. Margrethe og Aina ønsker å møte hver kunde på en genuin måte og engasjerer seg i ditt prosjekt uansett hvor lite eller stort det måtte være.

  Margrethe har lang erfaring som Art Director og Grafisk Designer i ulike byråer og som soloartist i eget firma. Ideene popper ut som popcorn i Margrethes hode, og hun er en stilsikker kreatør enten det gjelder webløsninger, grafisk design eller reklame. På fritiden holder hun sin kunstneriske åre i aktivitet ved å produsere både tekst og illustrasjoner ut fra lystprinsippet. Dette kommer kundene til gode med kreative løsninger som kan skille seg ut i mengden.

  Aina er klinisk barnevernspedagog og har mange års erfaring med å lede ulike prosjekter innen sosialsektoren. Hun har også utdannelse fra kunstskole og er storkonsument av kunst, kultur og design. Aina ser muligheter som ofte er skjult for de fleste. Skrot i en container forvandles til vakre, smarte bruksgjenstander med litt finpuss og noen strøk maling på null komma niks.

  Å overleve som bedrift i dagens mediebilde kan sammenlignes med romertidens gladiatorkamper, der folkets dom og antall ”likes” var avgjørende for kampens utfall. Ditt prosjekt fortjener en plass i manesjen. Sammen finner vi smarte løsninger som publikummet ditt vil bifalle.

  Akrobat Designkontor Margrethe Hagen

  http://www.akrobatdesign.no
  997 08 172

 • Interiørarkitekt MNIL – Merethe Koldingsnes

  Merethe Koldingsnes er utdannet interiørarkitekt MNIL og studerte ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har drevet eget firma siden 2003. Hun påtar seg private og offentlige oppdrag innen innredningsarkitektur, design av møbler og faste innredninger.

  Merethe lager spennende og funksjonelle planløsninger tilpasset nye og gamle boliger, også prosjektering av mindre tilbygg. Hun utarbeider også belysningsplaner og hjelper deg med gode materialvalg og produktvalg, samt å sette farge på kontor, hus og hjem.

  Ark-Interiørarkitekt Merethe Koldingsnes MNIL

  http://www.arkint.no
  928 80 800
  merethe@arkint.no